Priming

Hva er priming

For å få kullesyre (CO2) i ølet, må det tilsettes sukker. De resterende gjærcellene i ølet vil da spise dette sukkeret, og lage kullsyre.

Sukker til priming

Hvordan lage sukkerlake for priming

  1. Kok opp 4-5 dl vann, og la det koke i ca 10 minutter slik at vannet er desinfisert.
  2. Tilsett sukker. X-antall gram pr liter øl i gjærdunken
  3. La sukkeret koke inn
  4. Hell dette over i en desinfisert beholder, og la det kjøle seg ned til den samme temperaturen som ølet.
  5. Tilsett sukkerlaken i den gjærdunken du omstikker ølet til, slik at det blander seg skikkelig (IKKE RIST)

Hvor mye sukker skal tilsettes

  • Hveteøl: ca 8 g
  • Pale Ale: ca 6-7 g
  • IPA: ca 6-6,5 g
  • Staut: ca 5,5-6,5 g
  • Juleøl: ca 6,5 g

Lenker

Sist oppdatert: 24.05.2017 15:05

Se også

Legg inn en kommentar