Nøtter i øl


Etter å ha smakt Omnipollo Noa Pecan Mud Cake Stout, så måtte det testes å brygge en variant av denne. Da med pekannøtter. Nøtter er noe vi aldri har testet å tilsette i øl før, så her måtte det sjekkes litt.
Etter å ha lest denne tråden fra Homebrewtalk og denne fra Norbrygg, kom vi frem til å teste følgende:

  1. Del nøttene lett (ikke knus dem), og spre de utover et bakepapir
  2. Riste de i ovnen på 150 grader i 10 minutter med varmluft
  3. Ta de ut av ovnen, vend dem
  4. Inn igjen i nye 5 minutter uten varmluft
  5. Avkjøl, og legg de på sprit frem til de skal tilsettes

Vi tenker å tilsette nøttene etter stormgjæring, slik at de blir liggende i gjæringskaret i ca 10 dager

Sist oppdatert: 27.11.2019 19:11

3 kommentarer om “Nøtter i øl”

    • Hei!
      Vi brukte 180 gram (3 poser) til en batch på 25 liter til gjæring. Har enda ikke testet ølen, så vet ikke om det er for mye, for lite, eller helt passe 🙂

      Svar

Legg inn en kommentar