Nøtter i øl


Etter å ha smakt Omnipollo Noa Pecan Mud Cake Stout, så måtte det testes å brygge en variant av denne. Da med pekannøtter. Nøtter er noe vi aldri har testet å tilsette i øl før, så her måtte det sjekkes litt.
Etter å ha lest denne tråden fra Homebrewtalk og denne fra Norbrygg, kom vi frem til å teste følgende:

  1. Del nøttene lett (ikke knus dem), og spre de utover et bakepapir
  2. Riste de i ovnen på 150 grader i 10 minutter med varmluft
  3. Ta de ut av ovnen, vend dem
  4. Inn igjen i nye 5 minutter uten varmluft
  5. Avkjøl, og legg de på sprit frem til de skal tilsettes

Vi tenker å tilsette nøttene etter stormgjæring, slik at de blir liggende i gjæringskaret i ca 10 dager

Sist oppdatert: 27.11.2019 19:11

Se også

Legg inn en kommentar