Weissbier

Weissbier

Weiβbier er en tysk hveteøl med smaker av banan og tutti-frutti. Ølet har ett tykt og fyldig skum og en frisk syrlighet.

Sortiment_flaske_weisbier

Oppskrift

Oppskriften er tilpasset GrainFather.
Ca mengde til gjæring: 35 liter

Vann
Meskevann: 24 liter
Skyllevann: til det er 30 liter i bryggeren.
ABV-justering: tilsett kokt og avkjølt vann i gjærdunken til OG er ca 1.060

Malt (9 kg)
3,8 kg Pilsner
3,8 kg Hvete
0,50 kg Flaket ris
Evt 100 g lys maltekstrakt og 100 g hvete maltekstrakt for å heve OG i kok

Humle og div
30 g Vanguard - 60 min
10 g Sterling - 60 min
10 g Gjærnæring - 10 min

Gjær
WLP300 - ca 350 mrd gjærceller

Tider og tempraturer
Mesketid: 40oC i 20 minutter, 51oC i 30 minutter, 67oC i 60 minutter og utmesking (78oC i 10 minutter)
Koketid: 100oC i 90 minutter
Gjæres på 18oC i 14 dager
Karboneres på 25oC i 7 dager
Lagres på ca 15oC i 45 dager

Diverse
Karboneres med 6 g sukker pr liter
Serveres ved 10-12oC

Nøkkeltall

Bitterhet (IBU): ca 13
Farge (EBC): ca 9
Alkohol%: ca 5,5%

Prøv den til

Passertil_Skalldyr Passertil_Hygge      
Skalldyr Hygge      

Tilbakemlding

Har du fått smake på dette ølet, så øsnker vi å høre hva du synes. Søk oss opp på Untappd

Legg inn en kommentar