Juleøl

Juleøl

TuneBryggets juleøl er en oppskrift basert på Bad Santa Jucie-oppskriften som vi brygget 2 batcher av i 2015. Opprinnelig er denne oppskriften satt sammen av Ove på Bryggeland i Sarpsborg. Oppskriften vår er justert slik at den passer måten vi brygger på.

Ølet er mørkt og maltrikt, med god sødme. Slik ett juleøl skal være.

Dette ølet synes vi er "smell godt" og det passer til julemat som pinnekjøtt og ribbe.

Juleøl

Oppskrift

Oppskriften er tilpasset GrainFather.
Ca mengde til gjæring: 35 liter

Vann
Meskevann: 24 liter
Skyllevann: til det er 30 liter i bryggeren.
ABV-justering: tilsett kokt og avkjølt vann i gjærdunken til OG er ca 1.060

Malt (9 kg)
7 kg Palemalt
0,85 kg Caraamber
0,55 kg Caramunich
0,33 kg Spesial W
0,27 kg Carafa I

Humle og div
80 g Willamette - 60 min
40 g Willamette - 15 min
15 g tørket ingefær - 2 min
15 g koriander - 2 min
15 g raspet appelsinskall - 2 min
30 g Willamette - 2 min

Gjær
WLP002 - ca 350 mrd gjærceller

Tider og tempraturer
Mesketid: 66oC i ca 120 minutter
Koketid: 100oC i 90 minutter
Gjæres på 21oC i 14 dager
Karboneres på 25oC i 7 dager
Lagres på ca 15oC i 45 dager

Diverse
Karboneres med 6g sukker pr liter
Serveres ved 10-12oC

 

Nøkkeltall

Bitterhet (IBU): 40 - 50
Farge (EBC): 60 - 70
Alkohol%: 5,5% - 6,5%

Prøv den til

Passertil_Sau Passertil_Gris      
Sau Gris      

Tilbakemlding

Har du fått smake på dette ølet, så øsnker vi å høre hva du synes. Søk oss opp på Untappd

Legg inn en kommentar