1700 Blank
1700 Blank er en klone av Kronenbourgs 1664 Blanc, hvor det tørrhumles med aprikos.
Ølen er lys og lettdrikkelig, med smaker av sitrus, sitron og en anelse aprikos.
Oppskrift
Oppskriften er tilpasset GrainFather.
Ca mengde til gjæring: 35 liter
Vann
Meskevann: 24 liter
Skyllevann: til det er 30 liter i bryggeren.
ABV-justering: tilsett kokt og avkjølt vann i gjærdunken til OG er ca 1.060
Malt (9 kg)
4,13 kg Pilsnermalt
3,30 kg Hvetemalt
0,50 kg Flaket hvete
0,85 kg Caramalt
Humle og div
85 g Crystal - 60 min
42 g raspet appelsinskall - 15 min
42 g Crystal - 15 min
5 g Koriander - 15 min
Klaringsmiddel - 15 min
10 g Gjærnæring - 15 min
20 g Amarillo - 1 min
20 g Cascade - 1 min
20 g Amarillo - 7 dager tørrhumling
20 g Mosaic - 7 dager tørrhumling
2000 g aprikospurè - 7 dager tørrhumling (hvis hermetikk, bruk KUN selve aprikosene. Mos dem med en stavmixer, kokes i 10 min med litt vann, og fryses. Tin de opp til 20 oC før tilsetting i gjærdunk)
Gjær
WLP400 - ca 400 mrd gjærceller
Tider og tempraturer
Mesketid: 66oC i ca 120 minutter
Koketid: 100oC i 90 minutter
Gjæres på 20oC i 14 dager
Karboneres på 25oC i 7 dager
Lagres på ca 15oC i 45 dager
Diverse
Karboneres med 6,5 g sukker pr liter
Serveres ved 10-12oC
Nøkkeltall
Bitterhet (IBU): ca 20
Farge (EBC):
Alkohol%: 5,5% - 6%
Batcher (3)
- Batch #38; 1700 Blank - 25.10.16
- Batch #25; 1700 Blank - 12.06.16
- Batch #17; 1700 Blank - 07.02.16
Tilbakemlding
Har du fått smake på dette ølet, så øsnker vi å høre hva du synes. Søk oss opp på Untappd
En kommentar om “1700 Blank”