Nybegynnerspørsmål

En samling med spørsmål og svar, ofte spurt av nybegynnere innen hjemmebrygging. Oppdateres med jamne mellomrom

1. Hvordan måler jeg alkoholprosenten i ølet?

2. Det fulgte med en pakke tørrgjær i ølsettet jeg kjøpte, holder det?

3. Hvordan vet jeg at gjæringen er ferdig?

4. Hva er omstikking?

5. Hvor lenge kan jeg lagre ferdig kvernet malt, før den blir dårlig?

6. Temperaturen i gjæringskaret ble XX-grader. Er ølet ødelagt?

7. Hva er cold crash?

8. Kan jeg åpne lokket på gjæringsdunken?

9. Hva er en gjærstarter, og hvordan lager jeg det?

10. Hvor finner jeg de billigste prisene på råvarer og utstyr?

11. Jeg har lyst til og begynne og brygge, men hva trenger jeg for og komme i gang?

12. Tørrhumling, hva er det?

13. Kan jeg meske den ene dagen, og fortsette med kok dagen etter?

Sist oppdatert: 14.02.2018 08:02

Legg inn en kommentar