1 års jubileum

1 år siden første brygg

I dag 10. september er det 1 år siden vi brygget den første batchen, #1; Flower Power Wheat. Gratulerer med dagen til oss 🙂 Og for en reise det har vært. Vi har bygget, brygget, lest og studert om hverandre. Da vi sartet for ett år siden, så viste vi vel egentlig ikke hva vi drev med. I dag har vi kommet såpass langt at vi klarer å brygge det samme ølet igjen, med de samme verdiene og smakene. Og det er vi stolte av.

Vi får mye skryt av ølet vi brygger. Sånn er det sikkert med de fleste hjemmebryggere, at familie, venner og kjente skryter av det. Vi håper og vil ha ærlige tilbakemeldinger. Umskaer i ølet vil vi ikke ha, og vi mener selv at vi har opparbeidet oss den kunnskapen, og utstyret til å forhindre at ølet har umsaker. 
Det er også noen som ikke liker ølet vi brygger, men ingen kan like alt heller. Vi øsnker jo å forbedre oss hele tiden, så ærlige tilbakemeldinger er viktig.

Happy birthday

Statistikk

Alle ingredienser, tider, OG-prøver osv føres på våres egenutviklede bryggeskjema, og i Google Regneark. Herifra kan vi hente ut data fra hvor vi vil, og når vi vil. Her er noen av dataene fra det 1. bryggeåret.

  • 972,5 liter produsert
  • totalt 33 batcher (30 batcher med øl og 3 batcher med cider)
  • i snitt 0,6 batcher pr uke
  • 29,5 liter produsert pr batch
  • 235 kg malt
  • 3,9 kg humle
  • snitt på 5,4%
  • ca 200 timer (kun til brygging. Bygging/modifikasjoner kommer i tillegg)

 

 

Statistikk

Det neste året

Selvom vi har vært ivrige å brygget mange batcher det første året, så hadde det vært fint om vi fikk ut noen liter mer pr bryggedag. 35-40 liter er ikke gæli det, men det holder ikke så lenge da vi er 3 som deler (og ja, vi er glad i øl) Dette har vi bestemt oss for å gjøre noe med. I disse dager holder vi på og pusser opp bryggeriet. Litt maling på veggene, og noen plater i taket. Ettervert kommer det også en GrainFather bryggemaskin til. Altså blir kapasiteten doblet. Da får vi muligheten til å brygge 2 like batcher, eller 2 forskjellige. Ferdigvarehyllene skal hvertfall ikke bli tomme
Det er mye som skal på plass, som strøm, avløp og benkeplass, så dette vil nok ta en stund. Vi satser på å få dette ferdig før jul. Bilder kommer 🙂

Skål!

Veien videre

Legg inn en kommentar