Batch #9; Ama Weissen

Status batch #9: Tomt
IBU
EBC
O G
F G
Vol%
Prod l
Fasit
8.8
1.057
1.016
5.4
Målt
1050 1.011 5.1 25.5
Gjæring: 14 dager på 20 grader. Ferdig ca 10.12.15
Karbonering: 7 dager på 26 grader, og 21 dager på 20 grader. Ferdig ca 08.01.16
Lagring: Romtemperatur. Best så fort karboneringen er ferdig
Forventet drikkeklar: 08.01.16

Batch #9, om og når fremhevet_hvete_galleri

Ama Wissen er en hveteøl med 2 typer malt, og 1 type humle.
Her det er tut og kjør. Meske, koke og gjære 🙂

Følg oss på Instagram og Facebook for bilder underveis i bryggingen 🙂

Inngredienser

Malt: Pale malt (2,8  kg) og White wheat malt (2,8 kg)
Humle: Amarillo (12,6 g) og Amarillo (31,5 g)
Gjær: Safbrew wheat (1 pakke)

Bryggedagen, tirsdag 24 november

Vi startet ca 1500 med å varme opp skyllevann, og 19 liter vann til mesking. Når meskevannet nådde 65 grader tilsatte vi malten.
Rett etter at malten ble tilsatt, fant vi bazukafilteret på benken…. og der skulle ikke det være. Dette filteret sitter i bunn på kjelen, før vørteren går ut til sirkulasjonspumpa, og skal hindre at store maltkorn og humle ikke kommer inn i pumpa. Vi fikk ikke gjort annet enn å fortsette. Det er umulig å få satt på dette filteren når gryta er full av 65 graders vann og malt.
Det gikk heldigvis bra. Vi bør nok kjøre en «cold crash» de 2 siste dagene av gjæringen for å være sikker på at alt grums bunnfaller.
Ca kl 1950 var 26 liter i gjæringskaret. Denne gang fikk vi nok en gang litt for lav O G. Vi målte 1,050, mens vi burde hatt 1,057. Vi ligger da ann til en vol% på rundt 4,5.ggeskjema

Batch#9; Ama Weissen (160 nedlastinger)

 

Sist oppdatert: 03.08.2017 11:08

Legg inn en kommentar