Batch #85; Sjokoladeporter

Batchinfo

Sjokoladeporter har stått på bryggelisten lenge. Nå skal vi teste en.
Brygges i stilen American Imperial Porter. Mørk, kraftig, høy ABV og søt.
For å få en skikkelig sjokoladesmak, tilsetter vi 100g kakaonibs etter stormgjæring. Disse nibsene ble ristet i ovnen på 250 grader i 2 minutter, og deretter har de ligget på sprit for å trekke ut mest mulig smak. Se guiden om behandlingen av kakaonibs her.

Nøkkeltall

Detaljer

Liter Kok IBU EBC OG FG ABV
40 l 90 min 23.4 29.3 SRM 1.063 1.024 5.37 %

Malt

Navn Mengde %
Carahell 3.25 kg 36.11
Munich 3.25 kg 36.11
Pale Ale 1.6 kg 17.78
Crystal Dark 500 g 5.56
Carafa II 400 g 4.44

Humle

Navn Mengde Tid Step Form Alphasyre %
Hallertauer Mittelfrueh 100 g 60 min Boil Pellet 4

Diverse

Navn Mengde Tid Step Type
Gjærnæring 10 g 10 min Boil Other

Gjær

Navn Produsent Utgjæring Temp
German Bock Lager (WLP833) White Labs 76% 0°C - 0°C

Mesking

Steg Temp Tid
Hovedmesk 68°C 90 min
Utmesk 78°C 10 min

Nedlastinger

Lenker

Finn pris og se lagerstatus på kakaonibs hos Prisminister

Sist oppdatert: 27.01.2019 12:01


Se også

Legg inn en kommentar