Batch #8; Brooklyn East Indian Pale Ale

Status: Tomt
IBU
EBC
O G
F G
Vol%
Prod l
Fasit
16
1.069
1.017
6.8
23
Målt
1.062 1.020 5.6 23.5
Gjæring: 14 dager ved ca 21 grader. Ferdig 17.11.15
Karbonering: 2 uker ved/i 18 grader. Ferdig 15.12.15
Lagring: 2 uker ved/i 18
Forventet drikkeklar:

Batch #8, om og når

Bryggingen av Ama Weissen forrige uke utgikk, så vi prøver igjen imorgen, mandag 02.11.
Nå skal vi teste en Brooklyn East India Pale Ale. I dette brygget skal vi teste tørrhumling for første gang. Tørrhumling betyr å tilsette humle i gjærkaret. Med denne måten, får vi ut masse aroma fra humlen, i ølet.

Inngredienser

Malt: Maris Otter Pale (6,9 kg), Cara Pils ( 343 g) og Cara Crystal (343 g)
Humle: Centennial (37 g), Williamette (18 g), East Kent Golding (55 g), og Amarillo (18 g)
Gjær: 1028 London Ale

Bryggedagen, mandag 02.11

Ølet vi brygget, er en klone av dette fra Brooklyn Brewery.  Har smakt ett par andre øl fra Brooklyn, og de var veldig gode. Håper dette blir like bra.
Dette er første gang vi skal tørrhumle. Dvs at fredag 06.11 skal vi ha humle rett i gjærdunken. Ved å tørrhumle, så trekker man kun ut aromastoffer, og ikke bitterstoffer, fra humlen. Denne humlen skal ligge i frem til vi skal omstikke og flaske ølet.
Vi testet nå også å gjære på ca 25 grader de første 4 dagene for å få i gang gjæringen. Fredag setter vi ned temperaturen til 18 grader, og der holder vi den frem til ett par dager før omstikking og flasking. Da bør vi kjøre en cold crash, dvs temperatur ned mot 2 grader, for at all humle og gjær skal sedimentere.

Bryggeskjema

Batch #8; Brooklyn East India Pale Ale (179 nedlastinger)

Sist oppdatert: 03.08.2017 11:08

Se også

Legg inn en kommentar