Batch #61; Kveiken

Batchinfo

Endelig skal vi teste en batch med kveikgjær. Kveik er en bælgammel gjær som har blitt brukt til ølbrygging i Norge i mange mange år. Denne batchen ble brygget litt på spraket Lørdag formiddag 02. september. Oppskriften ble satt sammen i farta. 
Tingen her var å ikke bruke mye humle, da den vil "drepe" gjærsmakene. Nå står ølet til karbonering. Gleder oss til å teste om ett par uker 🙂

Vi har skrevet bittelitt om Ebbegården-gjær her, eller så kan du lese generelt om kveik her. Den geniale med denne gjæren, er at den gjærer seg ferdig på ca 48 timer. Den vanlige gjæren vi har brukt frem til nå, bruker ca 2 uker.... 

 

Nøkkeltall

IBU: 22
EBC: 47
OG: 1.067
FG: 1.020
ABV: 5,8%

Nedlastinger


 

Legg inn en kommentar