Batch #6; Bad Santa Juice

Status: Tomt
IBU
EBC
O G
F G
Vol%
Prod l
Fasit
46
1.075
1.019
7.3
Målt
1071 1.027 5.8 23
Gjæring: 2 uker ved ca 20 grader. Ferdig ca 27.10.15
Karbonering: 1 uke i ca 25 grader, og 3 uker i romtemperatur. Ferdig ca 24.11.15
Lagring: Ferdig til jul
Forventet drikkeklar: 14.12.15

Batch #6, om og når

Etter at vi smakte på juleølen før flasking, så fant ut ut at dette må vi har mer av 🙂
Så tirsdag 13.10.15 så brygges en ny batch av Bad Santa Juice. Dette blir også første batch på den nye bryggeren 🙂

Inngredienser

Malt: Maris Otter (6,11kg), Caraamber (0,66kg), Caramunich (0,39kg), Spesial W (0,27kg), Carafa I (0,20kg).
Humle: Fuggles (65,48g), Fuggles (32,74g), Fuggles (27,28g)
Aroma: Koriander (10g), Ingefær (10g) og raspet apelsinskall (10g)

Bryggedagen, tirsdag 13.10.15

Første batch med den nye bryggeren fra GrainFather. Vi startet med oppvarming av ca 18 liter vann kvart over 3 og 10 på 4 var vannet 66 oC. Omtrent like raskt som den forrige bryggeren.
Denne nye bryggeren er mye smalere og høyere enn den forrige. Når vi tilsatte malten (ca 7,6 kg), så var det vanskelig å få rørt ut alt i væsken. Her er det viktig at sirkuleringen fungerer som den skal. Og det gjorde den. Pumpa på GrainFatheren var kraftig, og silen som lå oppe på malten fordelte vannet jevnt over hele. Dette så veldig bra ut.
Etter 60 minutter tok vi en jod-prøve for å sjekke om alt sukkeret i malten var omgjort til stivelse. Dette kommer vi tilbake til senere i en annen artikkel. Alt så bra ut, og skyllingen kunne begynne.
Vi var litt usikre på hvor mye vann vi skulle skylle med, så vi målte O G underveis til vi nådde ønsket verdi. Da hadde vi ca 28 liter i kjelen. Så og si full. Satte bryggeren i kokemodus (2000w) og ventet på at den skulle nå 100 grader. Det tok ca 35 minutter før vi hadde rullende kok, og vi hadde i første humlepose med Fuggles.

Etter halvannen time med koking og tilsetting av humler og krydder, startet vi kjøling av vørter. Motstrømskjøleren på denne bryggeren er hakket vassere enn på den forrige bryggeren. I løpet av 10 minutter var all vørteren, 23 liter, i gjærdunken.
Forventet O G skulle være 1,075 og vi fikk 1,071. Det samme som sist vi brygget dette ølet.

Alt i alt var vi veldig førnøyd med med denne bryggeren. Den er mye mer «for-seg-gjort» enn Brewsteren. I tillegg så satt vi igjen med en del mer øl i gjærkaret. Og det er jo ett stort pluss 🙂

Bryggeskjema til batch #6

Batch #6; Bad Santa Juice (171 nedlastinger)

Bilder

Sist oppdatert: 03.08.2017 11:08

Se også

Legg inn en kommentar