Batch #57, #58, #59 & #60; Juleøl

Batchinfo

Sommerferien er desverre over, og julen nærmer seg med stormskritt. Det betyr at vi må brygge juleøl igjen 🙂

Vi har fått så mye skryt for den juleølen vi har brygget før, at vi fortsetter med den. Siden vi nå har en høyere effektivitet enn tidligere, er oppskriften endret bittelitt for å få riktig farge og bitterhet. Vi kommer ikke til å justere vannet, da det mest sannsynlig vil gi en annen smak.

Selvom BeerSmith sier noe annet, så satser vi på ca 40 liter til gjæring, med en OG på rundt 1.065. Gjæren, WLP002, har en utgjærings% på ca 70%. Da vil ølen ligge på rundt 6,2 vol%. 

Nytt denne gang er at vi skal prøve oss på karbonering med CO2, og ikke sukkerlake som tidligere. 

I år går vi for 4 batcher juleøl. Derfor er de 4 batchene slått sammen i dette innlegget. 

Nøkkeltall

Detaljer

Liter Kok IBU EBC OG FG ABV
40 l 90 min 30.7 IBUs 48.0 EBC 1.055 1.017 5.0 %

Malt

Navn Mengde %
Pale Ale 6.6 kg 73.33
Caraamber (Weyermann) 950 g 10.56
Caramunich II (Weyermann) 650 g 7.22
Carafa I 400 g 4.44
Special B Malt 400 g 4.44

Humle

Navn Mengde Tid Step Form Alphasyre %
Willamette 90 g 60 min Boil Pellet 5.5
Willamette 45 g 15 min Boil Pellet 5.5
Willamette 35 g 2 min Boil Pellet 5.5

Diverse

Navn Mengde Tid Step Type
Gjærnæring 10.00 g 10 min Boil Other
Ginger Root 17.00 g 2 min Boil Herb
Coriander Seed 17.00 g 2 min Boil Spice
Orange Peel, Bitter 17.00 g 2 min Boil Spice

Gjær

Navn Produsent Utgjæring Temp
English Ale (WLP002) White Labs 67% 18.33°C - 20°C

 

Se også

Legg inn en kommentar