Batchinfo
Speakern er en lys og lett Pale Ale. Vi gjærer med WY1450 - Dennys Favorite som vil fremheve malt og gi en god munnfylde.
Denne gang skal vi prøve ut en del nye ting, bl.a. vannjustering. Nå som vi har fått prøveresultatene på vannet fra Eurofins, vet vi at det f.eks er for lite kalsium i vannet. Ved å tilsette dette i vannet, vil det gi bedre forhold under mesking og gjæring.
Vi skal også tilsette klaringsmiddel (Brewers Clarex) i gjærdunken. Dette middelet skal forhåpentligvis gi oss klarere øl. En "bieffekt" med dette klaringsmiddelet er at ølet blir tilnærmet glutenfritt, uten at det ødelegger smaken.
Nøkkeltall
Detaljer
Liter | Kok | IBU | EBC | OG | FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
45 l | 90 min | 18.8 IBUs | 8.8 EBC | 1.052 | 1.012 | 5.2 % |
Malt
Navn | Mengde | % |
---|---|---|
Pale Ale (2-row) | 8 kg | 88.89 |
CaraPils | 500 g | 5.56 |
Hvete | 500 g | 5.56 |
Humle
Navn | Mengde | Tid | Step | Form | Alphasyre % |
---|---|---|---|---|---|
Magnum | 25 g | 60 min | Boil | Pellet | 12 |
TNT | 50 g | 5 min | Boil | Pellet | 15 |
TNT | 50 g | 10 dager | Dry Hop | Pellet | 15 |
Diverse
Navn | Mengde | Tid | Step | Type |
---|---|---|---|---|
Gjærnæring | 10.00 g | 10 min | Boil | Other |
Zink | 0.30 g | 10 min | Boil | Spice |
Clearfine | 10.00 Items | 14 dager | Primary | Fining |
Gjær
Navn | Produsent | Utgjæring | Temp |
---|---|---|---|
Denny's Favorite (1450) | Wyeast Labs | 75% | 15.56°C - 21.11°C |
Mesking
Steg | Temp | Tid |
---|---|---|
Mesking | 67°C | 90 min |
Utmesk | 78°C | 10 min |
Se også
07.06.17 Batch #54; Sommer Pale Ale Kategori: Batch#
07.06.17 Batch #55; Heldige Hilde Kategori: Batch#
23.02.17 Batch #44; NEIPA Kategori: Batch#
03.12.15 Oppsummering etter de 10 første batchene Kategori: Blogg