Batch #44; NEIPA

Nøkkeltall

Status batch# 44; NEIPA: Drikkeklar
 IBU  EBC  O G  F G  ABV
102  8 1.054  1.010 6.3
Liter til gjæring: 41.5 Liter produsert: 34.5
Gjæring: 19 grader i 4 dager, 22 grader i 10 dager. Ferdig ca 09.03.17
Karbonering: 25 grader i 7 dager, og 15 grader i 21 dager. Ferdig ca 06.04.17
Lagring: 15 grader i 14 dager. Forventet drikkeklar: 20.04.17

Farge

Batchinfo

Denne gang står en NEIPA for tur. NEIPA står for New England IPA, og er en øl med ekstremt mye humle. Omtrent all humlen tilsettes i whirpool og tørrhumling, så den ligger langt nede på bitterskalaen, med helt på toppen på aromaskalaen.

Oppskriften har vi lånt fra "humlehue" Espen Westum sin Skøydde. Vi gleder oss 🙂

fremhevet_ipa

Ølinfo

ingredienser2

Bryggedagen

Bryggedato: [acf field="dato_brygget"]

 

bryggedagen

Konklusjon

Under flasking luktet det humle i hele bryggeriet, og vi gledet oss til å smake på den.
Desverre så ble denne oksidert. Den så helt jæ*** ut, men den første tiden smakte og luktet den OK. Etter noen uker så er den desverre ikke lenger drikkenes. 

Tipper vi snart prøver oss på en ny NEIPA, men da skal mesteparten på fat, og det skal benyttes CO2 for å fortrenge oskygen.

Sist oppdatert: 15.12.2018 04:12

Legg inn en kommentar