Batch #39; Amber Ale

Nøkkeltall

Status batch# 39; Amber Ale: Tomt
 IBU  EBC  O G  F G  ABV
  30 1.050 1.011 5.5
Liter til gjæring: 31 Liter produsert: 26
Gjæring: 14 dager ved 18 grader. Ferdig ca 15.11.16  
Karbonering: 7 dager ved 25 grader, og 21 dager ved 15 grader. Ferdig ca 13.12.16  
Lagring: 14 dager ved 15 grader. Forventet drikkeklar: 27.12.16  

Farge

Batchinfo

Nok en batch med Amber Ale. Det er tomt i hyllene, og siden dette er en favoritt, så må det fylles opp 🙂

fremhevet_ale

Ølinfo

Les mer om dette ølet under sortimentsidene!

ingredienser2

Bryggedagen

Bryggedato: [acf field="dato_brygget"]

Igjen ble malten for grovt kvernet, slik at utbytte ble elendig. Så det allerede etter 15 minutter da vi tok første brix-måling. Den var 5, og sist vi brygget dette ølet hadde vi 9. Tror grunnen er at når vi kvernet malten, så åpnet vi for mye tilførsel av malt. Dermed ble ikke all malten skikkelig knust. 
For å kompansere noe for det dårlige utbytte, tilsatt vi 400 gram spraymalt, og havet på ca 32 liter til gjæring, med en O G på 1.050

bryggedagen

Sist oppdatert: 03.08.2017 18:08

Se også

Legg inn en kommentar