Batch #34; HverdagsIPA

Nøkkeltall

Status batch# 34; HverdagsIPA: Tomt
 IBU  EBC  O G  F G  ABV
  18 1.044 1.011 5.1
Liter til gjæring: 23 Liter produsert: 17.5
Gjæring: 14 dager ved 20 grader. Ferdig ca 22.09.16
Karbonering: 7 dager ved 25 grader, og 21 dager ved 15 grader. Ferdig ca 20.10.16
Lagring: 14 dager ved 15 grader. Forventet drikkeklar: 03.11.16

Farge

Batchinfo

Da var det tomt for HverdagsIPAn vår, og da må det jo brygges mer 🙂
Dette er en klone av Brooklyn East IPA, og er en forholdsvis mild og lett IPA.

fremhevet_ipa

Ingredienser

Malt: Pale, Carapils og Cara crystal 
Humle: Cebtennial, Willamette, Fuggle og Summit
Div: Gjærnæring
Gjær: Ca 400 mrd gjærceller WYeast 1318 fra starter

Les mer om HverdagsIPA her!

ingredienser2

Bryggedagen

Bryggedato: [acf field="dato_brygget"]

Første brygg med malt kvernet på egen maltkvern. Dette er en gammel maltkvern vi fant på Finn.no, og fikk den tilsendt fra Bergen. Kvernen er fra Nordisk Kværnfabrik i København, og vi tror den er rundt 100 år.
Vi har prøvekjørt den med noe malt, og trodde vi hadde funnet rett størrelse, men der tok vi feil. Det var altfor stor åpning, så utbytte ble heller labert. Nå har vi justert den litt ned, og satser på bedre utbytte ved neste brygg.

bryggedagen

Sist oppdatert: 03.08.2017 11:08

Se også

Legg inn en kommentar