Batch #29; Oktoberøl

Status batch #29: Tomt
 
IBU
EBC
O G
F G
Vol%
Liter
Ønsket
 
37
1.055
1.012
5.6
Gjæring: 41.5
Målt
    1.052 1.012 5.6 Flasket: 37
Denne batchen blir brygget sterkere enn hva den skal være, for å bli justert ned før gjæring. Ønsket vol%: 5.6. Tilsatt antall liter vann: 17. Justert O G: 1.052. Antall liter til gjæring: 41.5
Gjæring: 14 dager ved 19 grader. Ferdig ca 25.08.16
Karbonering: 7 dager ved 25 grader, og 3 uker ved 15 grader. Ferdig ca 22.09.16
Lagring: 14 dager ved 15 grader. Forventet drikkeklar: 06.10.16

 

Batch #29, om og når

Sent men godt, nå skal det brygges Oktoberøl. Vi falt på en oppskrift til en irish red ale.
Satser på brygging torsdag 11. august. Da er den drikkeklar i begynnelsen av oktober

fremhevet_ale

Ingredienser

Malt: Pale, caraaroma, brown, chocolate og røstet bygg
Humle: Williamette
Div: Gjærnæring
Gjær: Ca 400 mrd gjærceller WLP004 fra starter

Ingredienser

Bryggedagen, torsdag 11. august

Idag testet vi noe nytt. Vi tilsatte pH 5,2 stabilisator for å justere ned pH'n i vannet. 5,2 skal vistnok være den ideelle pH å meske i, da bl.a. utbytte fra malten skal være optimalt. Siden vi ikke har brygget denne ølen før, har vi ikke noe å sammenligne med. Vi havnet på 78% effektivitet, noe som ikke er spesielt høyt etter 2 timers mesking. Allikevel vil vi ikke se dette før vi brygger ett brygg vi har brygget tidligere. 

Fikk nesten 42 liter til gjæring med O G på 1.052. 

bryggedagen

Sist oppdatert: 15.12.2018 04:12

Se også

Legg inn en kommentar