Batch #27; Imperial IPA

Status batch #27: Tomt
 
IBU
EBC
O G
F G
Vol%
Prod l
Fasit
   
1.070
1.012
7.5
 
Målt
    1.087 1.018 7.2 25.5
Denne batchen blir brygget sterkere enn hva den skal være, for å bli justert ned før gjæring. Ønsket vol%: 7.5. Tilsatt antall liter vann: 9. Justert O G: 1.070. Antall liter til gjæring: 32
Gjæring: 14 dager ved 20 grader. Ferdig ca 19.07.16
Karbonering: 7 dager ved 25 grader, og 21 dager ved 15 grader. Ferdig ca 16.08.16
Lagring: 14 dager ved 15 grader
Forventet drikkeklar: 30.08.16

 

Batch #27, om og når

Imperial IPA brygges tirsdag 05. Juli.
Imperial/Dobbel IPA er en IPA med mer mengde humle og vol% enn èn vanlig IPA. I tillegg skal vi tilsette chili under whirpool og som tørrhumle.

Ingredienser

Malt: Maris Otter, flaket mais, Melanoidenmalt, hvetemalt, redmalt og flaket bygg
Humle: Warrior, Cascade, Amarillo, Equinox og Citra
Div: Gjærnæring, Buht Jolokia chili og bringebær
Gjær: WLP001 med gjærstarter

Ingredienser

Referat fra bryggedagen, tirsdag 05. Juli

Denne tok lang tid å brygge. Først stegmesking, også 1 time whirpool. Totalt i underkant av 7 timer fra start til alt var ferdig vasket.
Alt gikk som det skulle, og vi fikk ut ca 32 liter à 8% i gjærkaret.

Konklusjon

WOW, denne var det chili i ja. Ett godt øl med nok chili, og ett hint av bringebær.
Ved neste brygging prøver vi kanskje med litt mer bringebær, for den skal definitivt brygges igjen 🙂

Smakstest

Sist oppdatert: 03.08.2017 11:08

Legg inn en kommentar