Batch #25; 1700 Blank

Status batch #25: Drikkeklar
 
IBU
EBC
O G
F G
Vol%
Prod l
Fasit
 
9
1.045
1.008
5.2
 
Målt
    1.082 1.012 5.1 40
Denne batchen blir brygget sterkere enn hva den skal være, for å bli justert ned før gjæring. Ønsket vol%: 5.2. Tilsatt antall liter vann: 20. Justert O G: 1.048.
Gjæring: 14 dager ved 20 grader. Ferdig ca 28.06.16
Karbonering: 7 dager ved 25 grader, og 21 dager ved 15 grader. Ferdig ca 26.07.16
Lagring: 14 dager ved 15 grader
Forventet drikkeklar: 09.08.16

Batch #25, om og når

Planlagt brygging er tirsdag 14. juni
Dette er den andre batchen vi brygger av dette ølet. Vi synes det smakte såpass godt, og siden det begynner å bli tomt, så får vi brygge litt igjen.
Denne ølen er en klone av Kroenbourgs 1664 Blanc. Vi tørrgjærer med ca 2 kg aprikospurè i tillegg til vanlig humle. Denne aprikosen er most med en stavmikser, kokt i ca 10 minutter, og ligger nå i fryseren frem til den skal i gjærdunken.

fremhevet_ale

Ingredienser

Malt: Pilsnermalt, Hvetemalt, flaket hvete og Caramalt
Humle: Crystal, Mosaic, Cascade og Amarillo
Div: Gjærnæring, sukker, revet appelsinskall, korriander og aprikospurè
Gjær: WLP 400 med gjærstarter. Ca 420 mrd gjærceller

Ingredienser

Bryggedagen, tirsdag 14. juni

Vi klarte nesten å gjenskape den forrige batchen. Vi fikk litt lavere OG når vi nærmet oss slutten av kokingen, så vi tilsatte ca 50g maltekstrakt. Med en OG på 1.080 kunne vi tilsette 20 liter vann, og fikk da ca 45 liter i gjæringskaret.

Denne gang brukte vi en badevekt for å finne ut hvor mange liter vi fikk i gjæringskaret. Med disse blå karene så er det umulig å se hvor mange liter det er oppe i. Med en vekt, så skal dette bli mer korrekt enn tidligere. Dette finner vi ut når vi ser hvor mange flasker vi får 🙂

Konklusjon

Testet første gang 11.08. Smakte gjær, "fake" og e-stoffer.

Forrige gang vi brygget denne, så tok vi ikke med saften fra aprikosene (hermetikk). Det gjorde vi denne gangen, og det var tydligvis dumt. 
Snudde alle flaskene opp/ned, før vi satt de på 25 grader noen dager til. Kanskje det hjelper. 

Sist oppdatert: 03.08.2017 11:08

Se også

Legg inn en kommentar