Batch #22; Sommerpils

Status batch #22: Tomt
 
IBU
EBC
O G
F G
Vol%
Liter
Ønsket
 
7.2
1.046
1.011
6.2
Gjæring: 42.5
Målt
    1.054 1.014 5.6 Flasket: 38
Denne batchen blir brygget så sterk vi klarer, for å bli justert ned med vann før gjæring.
Antall liter vann tilsatt for vol%-justering: 19. O G etter vannjustering: 1.054.
Gjæring: 10 grader i 17 dager, 15 grader i 2 dager, og 4 grader i 2 dager. Ferdig ca 23.05.16
Karbonering: 15 grader i 7 dager, og 4 grader i 21 dager. Ferdig ca 20.06.16
Lagring: Så kaldt som mulig til det er tomt. Forventet drikkeklar: 20.06.16

 

Batch #22, om og når

Igjen skal vi prøve oss på en lager/pils. Vi tilsetter en del mais denne gang for å få den lysere.
Brygging blir onsdag 4. mai

Ingredienser

Malt: Pilsner, Hvete og Vienna
Humle: Tettnanger og Saaz
Div: Flaket mais
Gjær: WLP940 - Mexican Lager med gjærstarter

Ingredienser

Bryggedagen, onsdag 4. mai

Startet oppvarming av meskevann kl 1430. 1500 ble malten tilsatt ved 55 grader. Her mesket vi i 20 min, før vi hevet temperaturen til 66 grader. Vi tar BRIX hvert kvarter under mesking, og etter 90 og 105 minutter var O G på 1.070. Utmesket på 78 grader i 10 minutter før skylling.
Vi følger også med på BRIX/O G under koking. Etter ca 80 minutter var BRIX/O G på ca 18. Vi tilsatte da 100 gram maltekstrakt for å heve BRIX/O G enda litt. Havnet da på 19. Men denne BRIX/O G skulle vi tilsette 19 liter vann for å få en O G på ca 1.050 i gjæringskaret. Målingen viste 1.054, og det vil gi oss en ABV på neste 6%....

Men godt over 40 liter til gjæring, sier vi oss fornøyd med bryggingen. Nå står den i kjøleskapet og gjærer på 10 grader

Sist oppdatert: 03.08.2017 11:08

Se også

Legg inn en kommentar