Status batch #20: Tomt
|
||||||
IBU
|
EBC
|
O G
|
F G
|
Vol%
|
Liter
|
|
Ønsket
|
30
|
1.050
|
1.012
|
5
|
Gjæring: 35 | |
Målt
|
1.050 | 1.018 | 4.6 | Flasket: 29.5 | ||
Denne batchen blir brygget sterkere enn hva den skal være, for å bli justert ned før gjæring. Ønsket vol%: 5. Tilsatt antall liter vann: 10. Justert O G: 1.050. Antall liter til gjæring: 35
|
||||||
Gjæring: 14 dager ved 18 grader. Ferdig ca 05.05.16 | ||||||
Karbonering: 1 uke på 25 grader, og 3 uker på 15 grader. Ferdig ca 02.06.16 | ||||||
Lagring: 14 dager ved 15 grader. Forventet drikkeklar: 02.06.16 |
Batch #20, om og når
Den forrige Amber Alen vi brygget var så god at vi kjører på en 2 batcher til. Batch #20 og batch #21 er nesten helt like, bortsett fra gjærtypen.
Begge blir brygget torsdag 21.04
Ingredienser
Malt: Pale, Biscuit, Caramunich, Special-B og Carapils
Humle: Warrior og Amarillo
Div: Gjærnæring
Gjær: WLP041 med starter
Bryggedagen, torsdag 21. april
Bryggeren ble startet ca 0930, og rett over 1000 var meskingen igang. Fant ettervert ut at jeg hadde glemt å sette på "endelokket" på filteret til pumpa. Pga dette så tetnet pumpa noen ganger. Dette løste vi ved å retur-blåste ned i bryggeren.
Tot ca 35 liter i gjæringskaret
Bryggeskjema
Sist oppdatert: 03.08.2017 11:08
Se også
15.08.16 Batch #30; Amber Ale, Bryllupsedition Kategori: Batch#
19.04.16 Batch #21; Amber Ale Kategori: Batch#
08.01.16 Batch #13; American Amber Ale Kategori: Batch#
07.06.17 Batch #54; Sommer Pale Ale Kategori: Batch#