Batch #20; Amber Ale

Status batch #20: Tomt
 
IBU
EBC
O G
F G
Vol%
Liter
Ønsket
 
30
1.050
1.012
5
Gjæring: 35
Målt
    1.050 1.018 4.6 Flasket: 29.5
Denne batchen blir brygget sterkere enn hva den skal være, for å bli justert ned før gjæring. Ønsket vol%: 5. Tilsatt antall liter vann: 10. Justert O G: 1.050. Antall liter til gjæring: 35
Gjæring: 14 dager ved 18 grader. Ferdig ca 05.05.16
Karbonering: 1 uke på 25 grader, og 3 uker på 15 grader. Ferdig ca 02.06.16
Lagring: 14 dager ved 15 grader. Forventet drikkeklar: 02.06.16

 

Batch #20, om og når

 

Den forrige Amber Alen vi brygget var så god at vi kjører på en 2 batcher til. Batch #20 og batch #21 er nesten helt like, bortsett fra gjærtypen. 

Begge blir brygget torsdag 21.04

fremhevet_ale_galleri

Ingredienser

Malt: Pale, Biscuit, Caramunich, Special-B og Carapils
Humle: Warrior og Amarillo
Div: Gjærnæring
Gjær: WLP041 med starter

Ingredienser

Bryggedagen, torsdag 21. april

Bryggeren ble startet ca 0930, og rett over 1000 var meskingen igang. Fant ettervert ut at jeg hadde glemt å sette på "endelokket" på filteret til pumpa. Pga dette så tetnet pumpa noen ganger. Dette løste vi ved å retur-blåste ned i bryggeren. 

Tot ca 35 liter i gjæringskaret

Sist oppdatert: 03.08.2017 11:08

Se også

Legg inn en kommentar