Batch #16; HverdagsIPA

Status batch #16: Tomt
 
IBU
EBC
O G
F G
Vol%
Prod l
Fasit
 
18
1.070
1.014
6.3
 
Målt
      1.010 6.3 30
Denne batchen blir brygget sterkere enn hva den skal være, for å bli justert ned før gjæring. Ønsket vol%: 5.5. Tilsatt antall liter vann: 5. Justert O G: 1.055.
Gjæring: 14 dager ved 18 grader. Ferdig ca 11.02.16
Karbonering: 1 uke på 25 grader, og 3 uker på 18 grader. Ferdig ca 10.03.16
Lagring: Romtemperatur
Forventet drikkeklar: 10.03.16

 

Batch #16, om og når

Denne batchen blir brygget torsdag 28. januar
Vi skal nå brygge 2 stk IPA, som har har valgt å kalle HverdagsIPA. Batch #15 og denne blir derfor helt like.
Disse er basert på en tidligere IPA vi har brygget, som falt godt i smak

I begge disse batchene er ingredisensene oppskalert, slik at vi skal tilsette vann før gjæring. Håper det går bedre denne gangen. Vi testet dette når vi brygget forrige batch og, men da brukte vi for lite meskevann, slik at vi ikke oppnådde planlagt  O G.

fremhevet_ipa

Ingredienser

Malt: Maris Otter Pale Ale, Carapils og Cara Crystal
Humle: Centennial, Williamette, East Kent Goldings og Amarillo
Diverse: Gjærnæring
Gjær: 1028 London Ale

(med forbehold om at Bryggeland har alle ingrediensene)

Ingredienser

Bryggedagen, torsdag 28. januar

Denne gang testet vi med 24 liter meskevann, altså 0,5 liter mindre enn den forrige batchen. Siden inngrediensene i denne er helt lik den forrige, burde resultatet også blitt helt likt. Det ble det ikke. Vi havnet her på en noe lavere O G, og den eneste forskjellen er mengde meskevann.

Grunnen til at vi gikk ned 0,5 liter, var at bryggeren ble stappfull. Det ble den denne gangen og, men vi tror at 0,5 liter vann ekstra ikke spiller så stor rolle på plassen. Når malten blir våt, så blir den også mer kompakt. Så til neste brygg går vi opp til 24,5 liter igjen 🙂

Vi fikk ut totalt ca 34 liter til gjæring, mot ca 36 sist. Dette skal også ha en vol% på ca 5,8 når det er ferdig karbonert

Sist oppdatert: 03.08.2017 11:08

Se også

Legg inn en kommentar