Batch #11; Pilsner 1

Status batch #11: Tomt
IBU
EBC
O G
F G
Vol%
Prod l
Fasit
13
1.046
1.010
4.7
Målt
1.060 1.016 5.4 25
Gjæring: 24 dager på 10 grader, 2 dager på 15 grader (Diacetyl rest), 2 dager cold crash. Ferdig ca 05.01.16
Karbonering: 20 grader i 1 uke, så 4 grader i 3 uker. Ferdig ca 26.01.16
Lagring: Så kaldt som mulig til det er tomt
Forventet drikkeklar: 31.01.16

Batch #11, om og når

I uke 50 skal vi brygge våre første batcher med pils, batch #11 og batch #12; Pilsner. Disse 2 batchene er nesten identiske m.h.t råvarer.
Pils er ett undergjæret øl, dvs at gjæringstemperaturen er lavere enn overgjæret øl. Gjæren vi skal bruke, arbeider mellom 9 og 13 grader.
Ved karbonering og lagring skal det også være lavere temperaturer enn ale. For å få i gang ettergjæringen etter flasking (karbonering), så starter vi på ca 20 grader den første uka, for deretter å sette temperaturen i kjøleskapet så langt ned det går i ca 3 uker. Karboneringen tar da lenger tid, men da blir pilsen bedre. Den burde blitt lagret på godt under 10 grader, men siden vi har litt begrenset kjøleplass, så lagrer vi den i kjellereren på ca 15 grader 🙂

 

Lenker

 

Ingredienser

Malt: Pilsnermalt, melanoidin og hvetemalt
Humle: Saaz
Gjær: WLP833 – German Bock Lager

Bryggedagen, tirsdag 08 desember

Hans Kristian brygget denne batchen alene, da Pål og Tor Erik var på jobb.
Startet ca 1130 med oppvarming av vann, og ca 1630 var 25 liter i gjærdunken
Alt gikk etter planen, og det er bare å vente i noen uker før pilsen skal tappes på flasker. Nå står denne sammen med batch #12 i kjøleskap og gjærer på 10 grader 🙂

 

Bryggeskjema

Batch #11; Pilsner 1 (155 nedlastinger)

 

Bilder


 

Sist oppdatert: 03.08.2017 11:08

 

Se også

2 kommentarer om “Batch #11; Pilsner 1”

Legg inn en kommentar