Batch #10; Eplecider spesial

Status batch #10: Gjæring
 
IBU
EBC
O G
F G
Vol%
Prod l
Fasit
           
Målt
    1.052     19.5
Gjæring: . Ferdig ca
Karbonering: . Ferdig ca
Lagring:
Forventet drikkeklar:

Batch #10, om og når

Vi har fått noen liter med ferskpresset, pasteurisert eplejuice fra som vi skal prøve å lage cider av. Denne juice kommer fra epler dyrket hos Harald Borgebund i Råde. Tidligere har vi kjøpt juice i butikken, men vi er litt usikkre på om det blir suksess da det er mer e-stoffer enn epler i de kartongene.
Denne juicen derimot, er 100% ren, og inneholder dermed mye mer gjærbart sukker og aroma.

Her skal vi sette litt mindre batcher for å teste litt forskjellig fremgangsmåter. Både i forhold til gjæringstemperatur og menge tilsatt sukker og lactose.

Vi har søkt litt rundt om på div fora og snappet opp tips og triks. Som f.eks ved å gjære på lav temperatur (18 - 20 grader), så bevares mer aroma og smak fra eplene. Gjæringen kan da ta lenger tid. Her må vi måle O G ofte for å følge med gjæringsprosessen.

Batch

Ingredienser

Ferskpresset eplejuice, gjær, lactose og sukker

Bryggedagen tirsdag 24.11

Vi satt 3 forskjellige batcher. 2 X 8 liter og 1 X 4 liter. I disse brukte vi forskjellig gjær, og i den ene tilsatte vi gjærnæring.

Alle 3 batchene står nå til gjæring på 20 grader. 

Bryggeskjema

Bilder

Sist oppdatert: 03.08.2017 11:08


 

Se også

Legg inn en kommentar